Twitter response:

Vesela šola bere

Dragi veselošolci!

Letos bomo naše druženje popestrili z branjem knjige, ki nas bo peljala na pot različnih izkušenj junakov in nas naučila veliko novega. Za veselošolce od 4. – 6. razreda smo izbrali knjigo Vesolje, me slišiš?, za veselošolce od 7. – 9. razreda pa knjigo Bron in Sončnica. 

Ne pozabi! Eno vprašanje na šolskem in tudi državnem tekmovanju bo iz knjige za posamezno starostno skupino.

Vesolje, me slišiš?  za 4.–6. razred

Enajstletni Aleks Petroski je poseben fant. Obožuje vesolje, rakete, mamo, brata in kužka Carla Sagana. Brez vednosti domačih se z njim odpravi na tvegano pot iz domačega Kolorada v Novo Mehiko na šov amaterskih raketnih modelarjev. S sabo ima zlati ipod, na katerem zbira posnetke za na milijone svetlobnih let oddaljena inteligentna bitja, ki ga bodo nekoč našla in lahko spoznala, kakšna je bila Zemlja. A vse ne gre po načrtih. Čeprav po poti spozna mnogo prijaznih in skrbnih ljudi, ga ti ne morejo obvarovati pred uničujočimi skrivnostmi, ki se druga za drugo razkrivajo pred njim.

Klik za več o knjigi.

Bron in Sončnica  za 7.–9. razred

Sončnica se z očetom iz mesta preseli na podeželje, vzljubi tamkajšnjo veličastno reko, močvirnato pokrajino in neskončno nebo. Dolge dneve sama pohajkuje naokoli, potem pa spozna nemega dečka Brona, ki jo obvaruje pred nasilnimi vrstniki. Kmalu postaneta nerazdružljiva. Ko v tragični nesreči izgubi očeta, jo Bronova družina sprejme za svojo, deček pa dobi sestro, ki si jo je tako močno želel. A življenje v Damaidiju je kruto in družina se le stežka preživlja. Bo dekle, ki je končno našlo srečo in varno zavetje, lahko ostalo z njimi?

Klik za več o knjigi