S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Galaktične uganke

Rad kravžljaš možgančke? Rešuješ zapletene miselne zanke? Odlično! Tukaj so galaktične uganke!

Si predstavljaš rojstni dan brez torte, novo leto brez piškotov, veliko noč brez potice, počitnice ob morju brez sladoleda? Ne bi bilo tisto pravo, kajne. Sladice so prijeten zaključek obroka. Skoraj noben človek ni nikoli tako sit, da ne bi mogel pojesti še koščka peciva. Sladko pomeni nekaj prijetnega in pozitivnega, daje občutek ugodja. Zdi se, da nam brez sladkorja ni živeti. Pa je res tako?
Se spomniš, kaj si jedel za zajtrk? Pa včeraj? In pred enim tednom? Ti je ušlo iz spomina? Si moraš naloge, ki te čakajo, zapisovati na listke, potem pa te listke izgubiš in ne narediš ničesar? Imaš kdaj (po možnosti pred tablo) na koncu jezika besedo, odgovor ali kakšno ime, pa se ne moreš spomniti? Potem je čas, da skupaj raziščemo – spomin!
Meseca decembra 2016 bomo spoznavali rastline, ki nas očarajo s svojimi omamnimi barvitimi cvetovi, ter take, ki nas osvojijo s svojo divjo drugačnostjo. Dragi veselošolci, vabljeni na dvoboj med orhidejskimi lepoticami in mesojedimi požrešnicami!
Meseca novembra 2016 bomo brkljali po kuhinji. Ups, laboratoriju. Vsi vedoželjni veselošolci, vabljeni na zanimivo druženje z zabavno, četudi včasih skorajda nevidno znanostjo.
Mesec oktober 2016 smo posvetili Roaldu Dahlu. Vsi dobrodušni in bistroumni dekliči in fantiči, vabljeni na fanfarastično druženje z najbolj duhovitim in najbolj zabavnim otroškim pisateljem vseh časov!

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije