S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Tekmuj v znanju

Pozdrav! Vabimo te, da skočiš v galaksijo znanja Vesele šole, se zabavaš in dobiš kakšno lepo nagrado.

Kako lahko tekmuješ v znanju? 

Za to sta dva načina:

  • Vsak mesec reši učno pot glede na svojo starost: klikni vstopi 4.-6. r., če hodiš v 4., 5. ali 6. razred, oziroma vstopi 7.-9. r., če hodiš v 7., 8. ali 9. razred. Ko se prebiješ do konca, pošlji e-pošto in se uvrsti v žreb za nagrade!
  • Vabimo te tudi, da se udeležiš zaključnega tekmovanja, ki bo spomladi. Z nekaj truda pa lahko dobiš lepe nagrade tudi, če odgovarjaš na naša nagradna vprašanja, rešuješ spletne učne poti ...

Kaj je učna pot in kaj pridobiš s popotovanjem po njej?

Na spletno učno pot se podaš s klikom na gumb vstopi 4.-6. r. oziroma vstopi 7.-9. r. Vsaka učna pot je popotovanje skozi izbrano temo. Najprej si ogledaš kratek film. Sledijo vprašanja iz filma, potem pa druga vprašanja. Odgovore nanje lahko vedno najdeš na ponujenih spletnih povezavah v sklopu teme. Vse, kar potrebuješ, je to, kar že imaš, če si ogleduješ stran: dostop do računalnika in interneta. Samo še nekaj klikov, malce kodranja možganov in – postaneš malce pametnejši in morda tudi za kakšno nagrado bogatejši, če imaš še nekaj sreče.

Iz učnih poti in veselošolske priloge v Pilu je na koncu sestavljen preizkus za zaključno tekmovanje Vesele šole. Oglej si seznam mesečnih tem 2016/2017.

zaključni žur Vesela šola 2015Zaključno tekmovanje

Tekmovanje v znanju Vesele šole ti ponuja dobro podlago za nadaljnje učenje in širi tvoje poznavanje različnih področij. Na tekmovanje se lahko prijavi vsak učenec od 4. do 9. razreda OŠ. Izpolnjeno prijavo tekmovalca oddaš mentorju na svoji šoli. Mentorji zbrane prijavnice pošljejo na uredništvo Vesele šole do konca leta 2016.

Šolsko tekmovanje bo potekalo 8. marca 2017, ob 13. uri. Vsi, ki bodo dobro prestali preizkušnjo, se bodo uvrstili na državno tekmovanje 12. aprila 2017. Zmagovalci državnega tekmovanja postanejo državni prvaki Vesele šole, prejmejo lepe nagrade in se udeležijo zaključne prireditve. Dobra uvrstitev na veselošolskem tekmovanju lahko prinaša točke za pridobitev Zoisove štipendije, kakor je določeno v pravilniku.

Zato te vabimo: Prepusti se sili znanja – odkrivaj, uči se in se zabavaj!

 

 

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije