Twitter response:

Tekmuj v znanju

Kako lahko tekmuješ v znanju?

Učne poti

Vsak mesec reši učno pot glede na svojo starost: klikni 4.–6. r., če hodiš v 4., 5. ali 6. razred, oziroma 7.–9. r., če hodiš v 7., 8. ali 9. razred. Ko se prebiješ do konca, pošlji e-sporočilo in se uvrsti v žreb za nagrade!

Vabimo te tudi, da se udeležiš zaključnega tekmovanja, ki bo spomladi. Z nekaj truda pa lahko dobiš lepe nagrade tudi, če odgovarjaš na naša nagradna vprašanja, rešuješ spletne učne poti …

Kaj je učna pot in kaj pridobiš s popotovanjem po njej?

Na spletno učno pot se podaš s klikom na učno pot 4.–6. r. oziroma 7.–9. r. Vsaka učna pot je popotovanje skozi izbrano temo. Vse, kar potrebuješ, je to, kar že imaš, če si ogleduješ stran: dostop do računalnika in interneta. Samo še nekaj klikov, malce kodranja možganov in – postaneš malce pametnejši in morda tudi za kakšno nagrado bogatejši, če imaš še nekaj sreče.

Iz učnih poti in veselošolske priloge v Pilu je na koncu sestavljen preizkus za zaključno tekmovanje iz znanja Vesele šole.

Tekmovanje v znanju Vesele šole 2023/2024

Tekmovanje v znanju Vesele šole ti ponuja dobro podlago za nadaljnje učenje in širi tvoje poznavanje različnih področij. Na tekmovanje se lahko prijavi vsak učenec od 4. do 9. razreda OŠ. Če se želiš pomeriti v znanju, to povej svojemu mentorju na šoli. Mentorji lahko prijavijo učence na tekmovanje do konca februarja.

Šolsko tekmovanje bo 6. marca 2024. Vsi, ki bodo dobro prestali preizkušnjo, se bodo uvrstili na državno tekmovanje, 10. aprila 2024. Zmagovalci državnega tekmovanja postanejo državni prvaki Vesele šole, prejmejo lepe nagrade in se udeležijo zaključne prireditve. Dobra uvrstitev na veselošolskem tekmovanju lahko prinaša točke za pridobitev Zoisove štipendije, kakor je določeno v pravilniku.

Kaj moraš obvladati za tekmovanje?

  • Za šolsko tekmovanje predelaj aktualne teme Vesele šole, ki so objavljene v reviji PIL v šolski sezoni od septembra do februarja, za državno tekmovanje pa pride v poštev še marčna tema.
  • Za državno tekmovanje članke v reviji PIL, ki so označeni z znakom Vesele šole.
  • Za državno tekmovanje predelaj tudi vsebine iz spletnih učnih poti v šolski sezoni od septembra do marca.
  • Eno vprašanje na šolskem in državnem tekmovanju je tudi iz knjige sezone. Knjižni izbor sezone je objavljen tukaj.

Podroben seznam za državno tekmovanje bo objavljen v nekaj dneh po izidu marčne številke in ga boste našli pod zavihkom Novice za mulce.

Tekmovanje poteka v dveh kategorijah, in sicer za učence od 4.–6. razreda in za učence od 7.–9. razreda. Učenci od 7.–9. razreda se na tekmovanje pripravljajo iz gradiva celotne tiskane izdaje Vesele šole, iz spletnih učnih poti in preberejo knjige, ki so označene z znakom 7.–9. Učenci od 4.–6. razreda se na tekmovanje pripravljajo iz vsebin tiskane izdaje Vesele šole, ki so označene z znakom 4.–6. Prav tako so s to oznako označene spletne učne poti in knjižni izbor.

Obe starostni skupini predelata članke, objavljene v reviji PIL, ki so označeni z znakom Vesela šola.

Zato te vabimo: Prepusti se sili znanja – odkrivaj, uči se in se zabavaj!